Att jämföra försäkringar för att hitta den tryggaste försäkringen

När man funderar över olika sätt att spara pengar på, tänker man ofta på att exempelvis dra ner på restaurant- eller krogbesök, köpa livsmedel till extrapris och dra ned på konsumtionen generellt. Det man ofta missar är att det finns relativt mycket man kan spara in på genom att hålla koll på och jämföra försäkringar. Ofta är försäkringen en del av vardagsekonomin. Man tänker inte tänker särskilt mycket på det förrän det händer något där man tvingas tänka på självrisken och olika belopp.

Det finns inte ett bolag som är rätt för alla, därför är det viktigt att man utifrån sina behov jämför försäkringar för att hitta det som passar. När man undersöker finns det lite olika saker att tänka på. Premie, självrisk och olika maxbelopp på den ekonomiska sidan. Sedan bör man även läsa villkoren för de olika försäkringarna och väga dem mot sin egen specifika situation. Tänk på att en billig premie långt ifrån alltid är det bästa valet!

Hur ska man jämföra försäkringar?

Som i mycket nuförtiden så är internet ett utmärkt verktyg för att jämföra försäkringar. Läs på om vad de olika, ofta krångliga försäkringsorden betyder! På nätet hittar ni sidor för att läsa på om olika bolag, sida vid sida. När ni jämför försäkringar hos oss kan ni se vad de olika bolagen har för villkor och till vilka priser. Många sidor fungerar även ofta som förmedlingar och har därför ofta telefonsupport som kan bistå med råd och svara på frågor. De kan också hjälpa till vid byte av bolag.

Har ni väl bestämt er för att byta bolag bör ni avsluta ert nuvarande avtal innan huvudförfallodagen. Annars kommer avtalet i regel att förlängas med ett år. Håll koll på försäkringspapper och avtal för att kunna veta när denna dag är för respektive försäkring. För att inte stå oförsäkrad är det en bra idé att i förväg teckna ett nytt avtal som börjar gälla samma dag som den gamla försäkringen förfaller.